Home
  LDdriver
  Dfu
  CashBack
  Gtan
  Hcam
  Downloads
  Downloads (http)
  Downloads (ftp)
  OpenVMS Decus Archive
  OpenVMS Freeware Archive
  OpenVMS Documentation
  Contact
     

CASHBACK

CashBack is een nuttige screensaver voor Windows NT 4.0. Windows 2000 is ook ondersteund, maar alleen met Matrox video kaarten. Hoewel Windows 2000 een monitor kan uitzetten, is het hierin erg beperkt, zodat het toch zin heeft om Cashback op die versie te installeren.

Dit programma is gemaakt om moderne (DPMS) video monitors in een energie spaarstand te brengen enige tijd nadat het systeem niet meer gebruikt wordt. Windows 95 en 98 (en Windows 2000) hebben deze mogelijkheid standaard in zich, alleen bij Windows NT 4.0 ontbreekt dit. Deze screensaver schakelt de monitor uit als hij geactiveerd wordt, en iedere toetsenbord of muis activiteit zal het weer inschakelen.

De benodigdheden om dit te laten werken zijn (uiteraard) Windows NT 4.0 (Intel of Alpha), en een VESA compatibele video kaart en monitor (de meeste moderne kaarten zullen werken). Als de monitor en/of de kaart niet compatibel zijn zal het programma eenvoudig weg niet werken.

Na installatie zal het programma gedurende 30 dagen werken, nadien is registratie noodzakelijk. Zie de licentie informatie voor meer info. De prijs is slechts $15. Registraties voor versie V1.0 en V1.1 zijn ook geldig voor V2.0.

Registratie kan gedaan worden vanuit de 'About' pagina, welke toegankelijk is vanuit de standaard screensaver dialoog. Om te beginnen, ga naar het configuratie scherm, selecteer 'Screen Saver', gebruik 'CashBack' als naam en klik op 'Settings'. Voor registratie on-line kan deze link gebruikt worden.

Dit is de derde release van het programma, en ingrijpende nieuwe functionaliteit is toegevoegd. De volgende zaken zijn nieuw:

  • Meerdere monitors worden nu ondersteund, vooropgesteld dat de videoadapters van het merk Matrox zijn.
     
  • Bij het opstarten van CashBack kan eerst een ander screensaver gedraaid worden gedurende een instelbare tijd. Daarna zal CashBack actief worden en de monitor in de energie bespaarstand zetten.
     
  • Video adapters die fouten genereren kunnen mogelijk toch werken aangezien er een instelling is om deze fouten te onderdrukken.
     
  • CashBack kan zichzelf aankondigen tijdens het opstarten met een dialoog venster en/of geluid.

Een voorbeeld van beeldscherm afdrukken is hier te vinden.

Dit programma is gedistribueerd als Shareware. Het mag zonder beperking gekopieerd worden in de huidige vorm zolang het niet gewijzigd wordt.

Download versie V2.0:

Intel (1202Kb) hier, of Alpha  (2098Kb) hier.

De naam CashBack komt van het feit dat het veel geld op de energie rekening kan besparen. Dit programma betaald zichzelf terug.
 

 
  Digiater.nl - Westelbeers - info@digiater.nl